אריאל הרמות לגובה

הרמה של מטבחים עם מנוף הרמה לגובה

יציאתם של כל בני המשפחה לעבוד הביאה בשנת 1926 לפיתוחו של מטבח פרנקפורט.

מידות מטבח זה היו ‏‏1.9 מטרים על 3.4 מטרים ותכנונו היה קבוע. מטרת מטבח זה הייתה לאפשר בישול בזמן מינימלי ובעלות ‏נמוכה יותר, וזאת על מנת לאפשר לנשים לעבוד מחוץ לבית יותר שעות. מטבח זה נבנה בכ-10,000 בתים ‏שתוכננו על ידי האדריכל ארנסט מאי בפרנקפורט.‏

רעיון הסטנדרטיזציה שמקורו במטבח טיילור הפך למאפיין של המטבח המודרני. בכל מטבח מודרני ישנם ברזי ‏מים קרים וחמים, תנור חשמלי וכירת גז או חשמל. הרעיון של ארונות אחידים ("מטבח שוודי") מקורו אף הוא ‏במטבח טיילור.‏

גישה זו של צמצום שטח המטבח הגיעה לשיא קיצוניותה במטבחו של לואיג'י קולאני משנת 1969 - בו ישב ‏הטבח על כיסא מסתובב, וכל מכשירי המטבח היו מסודרים סביבו.‏

השלטונות הקומוניסטיים בארצות מזרח אירופה ראו את הבישול כ"הכרח" הדורש זמן מינימלי שכן הוא מבזבז ‏את זמנה של האישה אשר צריכה לעבוד כמו הגבר במפעלים ולא בבית. כמו כן, נבנו בארצות אלה שיכונים ‏רחבי הקף בעלויות נמוכות. שיקולים אלה הביאו לסטנדרטיזציה של המטבחים בגוש המזרחי. בגרמניה ‏המזרחית ה"מטבח הסטנדרטי" היה חדר ששטחו 4 מ"ר, ללא חלונות, שהיה בסמוך לחדר האוכל וחדר ‏המגורים (שטח הדירה היה קבוע - 55 מ"ר).‏

הפיתוחים הטכנולוגיים, ובייחוד אפשרויות הבידוד, מיזוג האוויר והוצאת הריחות של שנות ה-80 הביאו לכך ‏שאפשר היה לאחד את המטבח עם חדר המגורים - דבר שלא התאפשר קודם בשל החום במטבח והריחות ‏היוצאים ממנו.‏

קודם לשנות ה-80 נעשו ניסיונות מועטים ביצירת "מטבח בטוח" לדוגמה "בית וילי" של פרנק לויד רייט משנת ‏‏1934 ו"בית ג'ייקובס" משנת 1936. במטבחים אלה הואר המטבח בחלונות בתיקרתו שאיפשרו גם איוורורו.‏

שילוב המטבח מחדש בחדר המגורים (לאחר כ-150 שנות הפרדה) מקורו בשינוי נקודת המבט לגבי הבישול - ‏לא עוד צורך הדורש זמן שיש לצמצמו למינימום, אלא אומנות שניתן לעשותה בפני האורחים ובני המשפחה ‏ובחברתם. גישה זו השתלבה בצמצום הפופולריות של ארוחות "המזון המוכן" או "המזון הקפוא" שהיו ‏פופולריות בשנות ה-50 וה-60. כמו כן אפשרו מטבחים פתוחים לאם המשפחה לשמור על ילדיה שהיו בחדר ‏המגורים בעודה מבשלת.‏

המטבחים הפתוחים אפשרו מגמות של אופנות בעיצוב המטבח, שהפך יותר ויותר אופנתי, ו"נושא לשיחה" עם ‏האורחים.‏

בעזרת מנוף הרמה, ניתן להעביר את כל חלקי המטבח לתוך מבנה או החוצה ממנו.‏

מנוף הרמה מציע רמה מרשימה מאוד של ביצועים. העבודה עם מנוף הרמה בטוחה ויעילה, הוא אידיאלי בתוך ‏מקומות סגורים או בשבילים ‏צרים וניתן להפעיל את מנוף ההרמה בליווי אביזרים משלימים.‏